Moja propozycja na jutrzejsze menu
Śniadanie: Malinowa owsianka z orzechami
- · Płatki owsiane – 50g
- · Mleko 1,5 % tłuszczu – 250ml
- · Orzechy włoskie – 10g
- · Maliny mrożone – 100g
- · Miód pszczeli – 5g
Mleko zagotować, dodać płatki
owsiane, gotować, aż płatki zmiękną. Podać z malinami, orzechami
i łyżeczką miodu.
Drugie śniadanie: Wiosenna bułka
- · Bułki grahamki – 60g
- · Pomidor – 100g
- · Ser żółty – 20g
- · Sałata(roszponka, rukola, mix sałat) do woli
Obiad: Filet z dorsza w sosie jogurtowo-koperkowym z
gotowanymi brokułami
- · Dorsz świeży, filety bez skóry – 200g
- · Oliwa z oliwek – 10g
- · Ziemniaki – 250g
- · Jogurt naturalny – 70g
- · Brokuły – 250g
- · Sok z cytryny, zioła, przyprawy
Ziemniaki obieramy i kroimy w
ósemki. Przyprawiamy obficie ziołami, papryką i innymi ulubionymi przyprawami.
Następnie skrapiamy oliwą i zapiekamy w piekarniku do uzyskania złocistego
koloru. Między czasie rybę skrapiamy sokiem z cytryny, przyprawiamy i razem z
brokułami gotujemy na parze. Rybę i brokuły polewamy sosem jogurtowo-koperkowym
(koperek siekamy i łączymy z jogurtem, dodajemy sok z cytryny i pieprz), podajemy
z pieczonymi ziołowymi ziemniakami.
Podwieczorek: Zielony mus orzeźwiający
- · Banan – 120g
- · Ogórek – 50g
- · Jabłko – 100g
Wszystko blendujemy na gładką
masę, można dodać wody lub mleka w ilości 50ml
Kolacja: Chrupiąca sałatka z szynką drobiową
- · Szynka z piersi kurczaka - 50g
- · Zarodki pszenne - 5g
- · Chleb żytni razowy z soją i słonecznikiem - 35g
- · Jogurt naturalny - 100g
- · Słonecznik, nasiona - 5g
- · Rzodkiewka - 50g
- · Ogórek- 100g
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz