Gramatura na 4 porcje:
Skład:
350 g młodej marchewki
80 g cebuli
5 g olej
20 g Cukinia
łyżeczka curry, szczypta cynamonu, szczypta imbiru
Przygotowanie:
Młodą marchewkę myjemy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. W rondlu rozgrzewamy olej na której podsmażamy cebulę pokrojoną w kostkę. Następnie zalewamy wodą, doprowadzamy do wrzenia. Do gotującego się wywaru wrzucamy startą marchew, gotujemy do zmięknięcia warzyw. Następnie przyprawiamy curry, imbirem, cynamonem. Między czasie na teflonowej patelni przygotowujemy krążki z cukinii. Cienkie plasterki cukinii podsmażamy bez dodatku tłuszczu z obu stron. Zupę ścieramy blenderem. Podajemy z krążkami z cukinii na wierzchu oraz łyżeczką jogurtu naturalnego.
1 porcja zupy to jedynie 45 kcal
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz