piątek, 22 czerwca 2012

Krem marchewkowy z curry i krążkami z cukinii


Gramatura na 4 porcje:

Skład:
350 g młodej marchewki
80 g cebuli
5 g olej 
20 g Cukinia
łyżeczka curry, szczypta cynamonu, szczypta imbiru

Przygotowanie: 
Młodą marchewkę myjemy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. W rondlu rozgrzewamy olej na której podsmażamy cebulę pokrojoną w kostkę. Następnie zalewamy wodą, doprowadzamy do wrzenia. Do gotującego się wywaru wrzucamy startą marchew, gotujemy do zmięknięcia warzyw. Następnie przyprawiamy curry, imbirem, cynamonem. Między czasie na teflonowej patelni przygotowujemy krążki z cukinii. Cienkie plasterki cukinii podsmażamy bez dodatku tłuszczu z obu stron. Zupę ścieramy blenderem. Podajemy z krążkami z cukinii na wierzchu oraz łyżeczką jogurtu naturalnego. 


1 porcja zupy to jedynie 45 kcal

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Top Blogi Durszlak.pl