wtorek, 17 lipca 2012

Przekładane tartinki z pastą z awokado i wędzonym łososiem

Propozycja na śniadanie
Przekładane tartinki z pastą z awokado i wędzonym łososiem

Skład - 1 osoba

Chleb pszenny razowy - 70g
Serek śmietankowy np. Turek - 50g
Łosoś wędzony - 50g
Awokado - 50g
Zioła, czosnek, sok z cytryny, szczypiorek
Sposób przygotowania: Kromki chleba smarujemy serkiem, kolejne kromki przekładamy serkiem, łącząc z pozostałymi kromkami, tak aby się skleiły. Następnie kroimy kromki w poprzek. Nakładamy pastę z awokado (rozdrabniamy awokado, przyprawiamy ziołami i sokiem z cytryny) i wędzonego łososia. Dekorujemy szczypiorkiem. Smacznego!

Jak dodatek proponuje pomidora z sałatą i dużą ilością pietruszki.

porcja dla jednej osoby to 365 kcal 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Top Blogi Durszlak.pl