Pomarańczowa zupa z dyni - będzie idealnym rozwiązaniem w tę jesienną ponurą i deszczową aurę. Niestety jesień nas nie rozpieszcza, więc musimy sami sobie radzić, wprowadzając do kuchni owe kolorystycznie pasujące jesienią owoce i warzywa, ot co!
Pomarańczowa zupa z dyni
400 g Dynia
250g Pomarańcz
15g Pestki
dyni
5 gOliwa
z oliwek
100g Marchewka
150gJabłko
Goździki, imbir, cynamon,
woda
Marchew obrać i zetrzeć na
grubych oczkach. Dynie obrać, pokroić w kostkę. Pomarańcze sparzyć, zetrzeć
skórkę, wycisnąć sok i pokroić na cząstki. Marchewkę i dynie, przełożyć do
garnka wlać sok z pomarańczy, łyżeczkę oliwy,1 szklankę wody. Dodaj goździki,
skórkę pomarańczową, szczyptę cynamonu, imbiru, Gotować około 20 minut. Jabłko
obrać, pokroić w kostkę i dodać do zupy. Następnie wyciągnąć goździki. Zupę
zmiksować iii gotowe.
Dużo pozytywnej energii!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz