wtorek, 9 października 2012

Pomarańczowa zupa z dyni

Pomarańczowa zupa z dyni - będzie idealnym rozwiązaniem w tę jesienną ponurą i deszczową aurę. Niestety jesień nas nie rozpieszcza, więc musimy sami sobie radzić, wprowadzając do kuchni owe kolorystycznie pasujące jesienią owoce i warzywa, ot co



Pomarańczowa zupa z dyni

400 g Dynia
250g Pomarańcz
15g Pestki dyni
5 gOliwa z oliwek
100g Marchewka
150gJabłko 
Goździki, imbir, cynamon, woda

Marchew obrać i zetrzeć na grubych oczkach. Dynie obrać, pokroić w kostkę. Pomarańcze sparzyć, zetrzeć skórkę, wycisnąć sok i pokroić na cząstki. Marchewkę i dynie, przełożyć do garnka wlać sok z pomarańczy, łyżeczkę oliwy,1 szklankę wody. Dodaj goździki, skórkę pomarańczową, szczyptę cynamonu, imbiru, Gotować około 20 minut. Jabłko obrać, pokroić w kostkę i dodać do zupy. Następnie wyciągnąć goździki. Zupę zmiksować iii gotowe.

Dużo pozytywnej energii!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Top Blogi Durszlak.pl